Reeds vele jaren is onze vereniging sterk verbonden aan de stichting Friends of Stars in their Eyes. In verschillende townships in Zuid Afrika worden er voetbalactiviteiten aangeboden voor kinderen die normaliter niet zouden kunnen voetballen. Om hier nog meer structurele invulling aan te geven heeft Blauw Wit een samenwerking met een township opgezet.

Sinds september van dit jaar is er een Blauw Wit soccer school in Delft Capetown opgericht.
Wat houdt dit concreet in?

  • Twee keer per week wordt er na schooltijd getraind met 50 kinderen
  • Iedere zaterdag is er een onderlinge wedstrijd of een toernooi
  • Samenwerking met een school
  • Aanschaf materiaal (ballen, hesjes, medailles, etc)
  • Life skill trainingen (teamwork, aids-preventie, hygiëne en sociale vaardigheden)

Deze activiteiten worden uitgevoerd door de community coach Xolani Sicamba. Hij is al vele jaren een vetrouwenspersoon voor ons als vereniging. Xolani onderhoudt de contacten met de kinderen, ouders, school en andere organisaties.

Dit alles wordt gefinacierd door zowel Blauw Wit als het DekkerFonds, vanuit het principe:”Iets doen voor een ander”. Wij zijn enorm blij en dankbaar om te zien dat kinderen op ruim 9000 kilometer bij ons vandaan, ook de mogelijkheid krijgen om te kunnen voetballen. Met onze bijdragen kunnen we van absolute betekenis zijn, zowel op sportief als maatschappelijk gebied!

Mocht u dit ook belangrijk vinden, dan kunt ook u eenvoudig bijdragen om nog meer kinderen te laten voetballen. Klik dan op: https://www.friendsofstars.nl/donate

Fotogalerij

Deel deze pagina